Du besøger nu hjemmesiden for Philips belysning. Der er en lokaliseret version tilgængelig for dig.
Forslag

    Myter om

    LED lys

    Myter om LED lys

     

    Selvom flere og flere er begyndt at værdsætte fordelene ved LED lys, er der stadig misforståelser og skrøner at finde rundt omkring. Vi vil gerne belyse emnet ved at afdække nogle af de mest populære myter, så du kan få en bedre idé om hvordan LED lys kan gavne dig.

    Myte 1: LED lys varer evigt

    LED-pærer holder væsentlige længere end den gennemsnitlige lyspære, men nej, de holder ikke for evigt. Fælles for alle lyskilder er, at de efterhånden vil falme med tiden. Vores LED pærer bliver til gengæld ved med at lyse næsten lige så kraftigt som nyt det meste af deres levetid. Lyspærer fra mange andre leverandører begynder derimod at falme betydeligt så tidligt som et år efter at de er blevet sat i brug.

    Myte 2: LED lyser ikke kraftigt nok

    Jo de gør. LED-pærer udleder den same mængde lys som traditionelle og energibesparende elpærer. Den største forskel ligger I at LED-pærer forbruger væsentlig mindre strøm. For eksempel lyser en 7W Philips LED-pære lige så kraftigt som en 60W traditionel elpære eller en 12W energibesparende lyspære. Du kan selv vælge om det skal være et LED lys der lyser med en traditionel elpæres hyggelige varme glød, eller én der simulerer naturlig lys. Der findes en Philips LED-pære for ethvert behov i dit hjem.

    Myte 3: LED lys bliver ikke varme

    LED lys udleder en smule varme, men meget mindre end traditionelle elpærer og endda også mindre end energibesparende lyspærer. Lige så vigtigt er det, at LED pærer brugt i dit hjem ikke udleder infrarødt (IR) lys, kun synligt lys. IR kan nemlig ikke ses med det blotte øje, hvilket betyder at det ikke har nogen indflydelse på en pæres lysstyrke; IR bidrager kun til en varmere pære og energispild. En anden fordel ved LED lys er at det ikke udleder ultraviolet (UV) lys.

    Myte 4: 3W LED lys er kraftigere end 1W LED lys

    Ikke nødvendigvis! Man plejede at bruge watt (W) som et pejlemærke for en elpæres lysstyrke, men watt er blot et mål for en pæres energiforbrug. I LED pærer har mængden af watt intet at gøre med lysstyrken. To LED pærer med samme energiforbrug kan have vidt forskellige lysstyrker.

    Når du skal vælge en LED pære, er det bedre at kigge efter lumen end watt. Lumen er et mål for mængden af lys en lyskilde udleder og vil kunne findes på vores indpakning. Vi viser også hvor mange watt en glødelampe med en tilsvarende lysstyrke ville forbruge, men det er fordi vi indser de fleste stadig er mest bekendte med watt.

    Myte 5: Det koster at skifte om til LED

    Selvom en LED-pæres pris er højere end en traditionel elpæres, vil LED på længere sigt spare dig flere penge. Din investering bliver over pærens levetid betalt tilbage og mere til da driftsomkostningerne er lavere og da holder meget længere, typisk omkring 15 år. Det skal også nævnes at prisen på LED lys falder for hvert år og nærmer sig prisen på traditionelle lyskilder.

    Myte 6: Lyskvaliteten på LED lys er lav

    Nej det er den ikke. Hvor god en lyspære er til at vise farve I forhold til dagslys måles i noget der hedder ‘Colour Rendering Index’ (CRI). CRI’en for hvidt-lys LED ligger mellem 75 og 85, mens den for dagslys ligger på 100. CRI’en for LED lys bliver også ved med at stige, hvilket gør dem ideelle til flere og flere anvendelser.

     

    CRI er ikke den eneste måde at måle lys‘kvalitet’. Vi har undersøgt hvordan folk vælger lyspærer og har opdaget at de fleste foretrækker LED frem for halogen- og glødelamper på baggrund af lysets farve, ikke CRI-værdien. Derfor fokuserer vi på at lave LED-pærer i høj kvalitet med en konsistent lys-udledning. Vi har endda udviklet vores egen måde at måle lyskvalitet (vi kalder det Optibin® teknologi) for at sikre os at Philips LED lyskilders farveoutput lever op til dine forventninger.

    Myte 7: LED lys kan ikke tale vibrationer

    Der er ingen bevægelige dele, filamenter eller skrøbeligt glas i vores LED-pærer, så de er vældigt robuste. Philips LED produkter har alle bestået vibrationstests i henhold til internationally agreed standards (IEC). I nogle tilfælde bruger vi endnu strammere militærstandarder for at sikre at vores LED lys holder i længden.

    Myte 8: LED lys er længe om at varme op

    Nej det er de ikke. I modsætning til fluorescerende lamper og energibesparende elpærer der tænder langsomt eller flimrer, lyser LED-pærer med fuld kraft lige så snart de tændes. De kan også slukkes og tændes uafbrudt uden det forkorter deres levetid.

    Myte 9: LED lys virker ikke i ekstrem kulde

    LED lys er faktisk endnu mere effektive og holder endnu længere når de bruges udsat for lave temperaturer. Meget høje temperaturer kan forkorte elektroniske komponenters levetid (hvilket delvist er grunden til at traditionelle glødelamper ikke holder særlig længe), så det er intet problem at have LED lamper selv i de koldeste klimaer.

    Myte 10: LED lys kan ikke dæmpes eller kontrolleres

    Jo de kan. LED lys er digitale, hvilket betyder at de enten er tændte eller slukkede. Når de dæmpes, slukkes og tændes de hurtigt (hurtigere end det kan ses med det blotte øje). Så de kan bestemt kontrolleres. Det er til gengæld ikke all LED-pærer der kan dæmpes, så hvis det er noget du godt kunne tænke dig, så vælg venligst en pære hvor det indikeres at de kan dæmpes. Kig efter ‘dimmable’ logoet på indpakningen. I mange tilfælde kan du bruge din nuværende kontakt, du skal blot afmontere din nuværende pære og erstatte den med en dæmpbar LED-pære.

    Myte 11: Alle LED-pærer lyser med et meget skarpt, hvidt lys

    De første LED-pærer lyste meget hvidt da det var den mest effektive måde at benytte dem på, men i dag er de tilgængelige i en bred vifte af ‘shades of white’ (hvide afskygninger) fra varm gul helt til kold blå. Kig efter ‘shades of white’ logoet på indpakningen.

    Myte 12: LED lys indeholder farlige stoffer

    LED lys indeholder hverken kviksølv, bly eller andre giftige stoffer og er 100% genanvendelige ligesom størstedelen af elektroniske apparater.

    Myte 13: LED lys er skadelige for øjnene

    LED lys er lige så sikre for øjnene som enhver anden kunstig lyskilde. De er ikke som lasere der koncentrerer alt lyset til ét punkt, og lysintensiteten er sammenlignelig med den hos traditionelle pærer og halogen lamper.

    Myte 14: LED kan ikke betale sig endnu

    En Philips LED pære har en levetid på op til 20,000 timer. Hvis den I gennemsnit står tændt tre og en halv time om dagen, 365 dage om året, vil det altså være 15 år før du behøver at skifte pæren. De forbruger også 80% mindre energi end traditionelle elpærer, hvilket meget hurtigt vil kunne føles på din energiregning. Så jo, LED lys er mere end pengene værd, og som prisen gradvist falder, vil merværdien stige endnu mere.

    Philips LED lamper er faktisk mere effektive end ‘sammenlignelige’ LED lamper med den samme watt og farvetemperatur, så du får stærkere belysning for det samme energiforbrug.