Højeffektiv produktion af grøntsager

808factory

Yaizu, Shizuoka-præfekturet

Shinnippou, en virksomhed, som har drevet virksomhed i Yaizu i omkring 40 år, har kørt 808FACTORY siden januar 2014. Ifølge virksomheden er: "fødevare- og forsyningssikkerhed en moderne nødvendighed, og det er det vores mission at levere friske og velsmagende grøntsager dyrket på en fabrik, der er underlagt omhyggelig kvalitetskontrol".

Katashi Kaj
Vores belysningsomkostninger er reduceret med omkring 40 %. Samtidig er vækstraten for vores grøntsager steget med 20 til 30 %.
– Katashi Kai, General Manager, Agri Business Division, Shinnippou Co. Ltd.
808factory

Kundens krav

Ser man inde i anlægget, kan det ses, at der er installeret dyrkningsstativer i 12 plan i det 2.000 m2 store dyrkningsrum for at forbedre dyrkningseffektiviteten pr. arealenhed. Disse giver plads til mindst 300.000 planter og en daglig høst på 20.000 planter.

Den helt rigtige belysning

Katashi Kai beskriver: "Den største fordel ved en plantefabrik med kunstigt lys er, at den kan producere og levere jævnt året rundt, uanset klima- og miljøvariationer. Ved fuldstændig at eliminere forurening af støv, insekter og fremmede stoffer gennem avanceret dyrkningsstyring og hygiejnekontrol kan vi også producere meget sikre grøntsager af høj kvalitet uden overhovedet at bruge pesticider."

Virksomheden har nu installeret omkring 12.000 Philips LED'er. Som følge heraf er elomkostningerne omkring 40 % lavere, end da der blev brugt lysstofrør, og grøntsagernes væksthastighed er 20 til 30 % hurtigere. Den højere vækstrate betyder større udbytte i samme facilitet i et givet område, hvilket igen betyder, at omkostningerne ved at producere en grøntsag af samme kvalitet og samme størrelse kan reduceres. Samtidig var der overhovedet ingen ændring i grøntsagernes smag eller næringsværdi."

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Produktionsmodulet er udviklet til dyrkning i flere lag i konditionerede miljøer med lidt eller intet dagslys.

40 % reduktion i driftsomkostninger

40 % reduktion i driftsomkostninger

Fakta

Sektor

Frugt og grøntsager

Afgrøde

Salat

Philips LED Horti Partner

CCS Inc

Løsning

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Resultater

Introduktion af LED'er fra Philips medfører omkostningsreduktioner og forbedring af væksthastigheden. Driftsomkostningerne reduceres med omkring 40 %, samtidig med at kvaliteten bevares

Relaterede cases

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte at fordoble LED-belysningen med en ny hybrid belysningsinstallation, der kombinerer Philips GreenPower LED-mellembelysning med HPS.

Find ud af, hvordan drivhusbelysning hjælper Van Nature med at dyrke tomater hele året rundt

Siberia B.V