Fuld lysstyring pr. vækstfase

bejo-zaden

Bejo Zaden

Kessel, Holland

Pionerånd og forpligtelse til bæredygtighed har gjort Bejo Zaden (Bejo) til en førende innovator inden for forædling, produktion og salg af grøntsagsfrø af høj kvalitet. Bejo er en internationalt orienteret familievirksomhed, som opererer i mere end tredive lande og har omkring 1700 ansatte på verdensplan. Sammen med sine kunder og partnere udforsker Bejo aktivt markedsmuligheder og innovative forskningsmetoder. Virksomheden holder sig tæt på naturen for at udvikle de bedste grøntsagsfrø, så avlere over hele verden kan høste sunde, smagfulde sorter, som forbrugerne kan nyde, i dag og i fremtiden.

bejo-zaden-quote
Vi er meget begejstrede for de muligheder, som dynamisk LED-belysning giver vores forædlingsprogram.
– Jan Kempen, afgrødespecialist, Bejo Zaden
bejo-zaden-challenge

Kundens krav

Tiden er problemet, når det kommer til at avle bæredygtige nye alternativer. Det tager typisk 10 til 15 år at udvikle en ny frøsort.

"Vi er nødt til at fremskynde forædlingsprocessen for at imødekomme den store markedsefterspørgsel fra avlere efter nye frøsorter, der er mere modstandsdygtige," siger Jan Kempen, afgrødespecialist hos Bejo.

"Vores mål er at øge valget af resistente sorter, men det er en kompleks og tidskrævende proces at gøre frøsorter mere modstandsdygtige."

Den helt rigtige belysning

"Signify gav os gode råd, og vi besluttede at bygge et større klimakontrolleret rum. Vi var en af de første avlere, der brugte Philips' GrowWise lysstyringssystem til at styre LED-modulerne."

"Vi stræber efter optimal vækst med en god balance mellem naturlige dyrkningsmetoder. Signifys plantespecialister hjalp os med at udvikle den optimale vækstproces i det rigtige miljø", siger Kempen. "De lavede specielle lysopskrifter til os for at opfylde vores krav.

Vi kan bruge forskellige belysning pr. vækstfase og nemt justere farverne efter afgrøder og lag." "Vi har faktisk fordoblet vores væksttimer pr. dag. Normalt blomstrer vores afgrøder kun én gang om året, men med denne dynamiske LED-belysningsløsning blomstrer vores afgrøder nu flere gange om året.

Takket være vores dedikerede lysopskrifter fra Signify kan vi styre lysspektret og intensiteten for hver enkelt afgrøde og vækstfase. Vi kan fremtvinge blomstring eller forhindre planter i at vokse for meget. Når det gælder asparges, får vi nu stærkere, mere livskraftige planter i vævskultur."

Der er mange andre fordele. "GrowWise lysstyringssystemet er let at bruge og sparer os for en masse tid og arbejde ved at automatisere mange driftsopgaver", siger Kempen.

"Vores engagement med Signify er et ægte samarbejde, hvor vi bliver ved med at udveksle information og lære sammen. De har et meget højt niveau af viden om avancerede dyrkningsteknikker til grøntsager, og de har virkelig en praktisk tilgang i forhold til deres support. De forstår vores forretning og yder hurtig service. Alt i alt er det et perfekt match."

philips-growwise-control-system

Philips GrowWise lysstyringssystem

Philips GrowWise lysstyringssystemet giver fuld fleksibilitet og kontrol over din belysning for at forbedre din afgrødekvalitet.

philips-greenpower-led-production-module-dynamic

Philips GreenPower LED-produktionsmodul Dynamic

Produktionsmodulet Dynamic er udviklet til flerlagsdyrkning i konditionerede miljøer med lidt eller intet dagslys.

Relaterede cases

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte at fordoble LED-belysningen med en ny hybrid belysningsinstallation, der kombinerer Philips GreenPower LED-mellembelysning med HPS.

Find ud af, hvordan drivhusbelysning hjælper Van Nature med at dyrke tomater hele året rundt

Siberia B.V