Et fuldt kontrollerbart miljø

Roy og Mark Delissen, ejerne af Deliscious, en salatvækstvirksomhed, der bruger Philips gartneribelysning

Deliscious

Holland

Deliscious er førende inden for salatvækst. Virksomheden drives af to tvillingebrødre, Roy og Mark Delissen, og er den første hollandske salatfarm med et mobilt "rendesystem", hvor planterne flyder på vandet, og den første til at overføre en del af sin dyrkning til et helt lukket rum. Men hvordan kunne Deliscious opretholde sin produktion om vinteren, hvor mindre dagslys er tilgængeligt?

Roy og Mark Delissen, ejerne af Deliscious, en salatvækstvirksomhed, der bruger Philips gartneribelysning
Vi har øget kvaliteten af planterne på grund af en klargjort dyrkningsproces.
– Mark & Roy Delissen
Roy og Mark Delissen, ejerne af Deliscious, en salatvækstvirksomhed, der bruger Philips gartneribelysning

Kundens krav

Hos Deliscious bruger de en dynamisk model for at sikre, at drivhuset altid er fyldt. Det kan sammenlignes med det system, der bruges af supermarkeder: én ud, én ind. Dette førte ofte til problemer om vinteren, fordi en ordre på ekstra planter tager længere tid. På den tid af året er dagslængden den begrænsende faktor for vækst. Kreative som altid besluttede brødrene Delissen, at det ville være nyttigt at formere selve salatplanterne ved hjælp af LED-belysning.

Den helt rigtige belysning

Brødrene Delissen er aldrig bange for at vende et nyt blad. På udkig efter et nyt dyrkningskoncept, der ville give dem fuld kontrol over dyrkningsprocessen, brugte de lidt over et år på at teste forskellige lysniveauer og spektre. Som et resultat identificerede de den rigtige lysopskrift til at dyrke salat uden dagslys.

LED-lys er en vigtig ingrediens i denne proces. Philips GreenPower LED-produktionsmoduler, som måler halvanden meter i længden, belyser babyplanterne med den korrekte lysformel for at sikre ensartet vækst. Avlerne kan kontrollere den nøjagtige varighed, lysstyrke og lysspektre, hver afgrøde af salat får, hvilket sikrer ensartet vækst hele året rundt.

Mark Delissen er meget tilfreds med resultaterne. "Vi har i testfasen fundet ud af, at planterne fra cellen er af en meget højere kvalitet. Det skyldes, at de er vant til ensartede, optimale forhold, hvorimod de hos planteleverandøren skal klare variationer i temperatur, luftfugtighed og luftfugtighed og andre ukontrollerbare faktorer. Vi forventer, at de stærkere planter også vil give os mulighed for at spare på plantebeskyttelsen, men det vil være en ekstra bonus."

Optimeringen af dyrkningsprocessen betyder et bedre afkast til avlerne og en ensartet produktkvalitet for deres kunder. Derudover betyder den lange levetid for LED-pærer, at salatproduktionen forbliver praktisk talt fri for forstyrrelser.

greenpower-production-module

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Produktionsmodulet er udviklet til dyrkning i flere lag i konditionerede miljøer med lidt eller intet dagslys.

Vækst året rundt for salatelskere

Vækst året rundt for salatelskere

Teamet

Deliscious

Avler

Certhon and Lights Interaction bv

Philips LED Horti partnere

Gå til webstedet

Relaterede cases

Kontakt os

Kontakt en certificeret partner

Philips produkter sælges gennem et globalt netværk af certificerede partnere. Find en forhandler i din region for at modtage flere oplysninger om Philips LED-vækstbelysning.

Kontakt Philips

Hvilken LED-vækstbelysning passer til dit behov? Vi står klar til at hjælpe. Benyt vores formular til at indsende din anmodning.

Abonner på nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Philips LED-vækstbelysning ved at abonnere på vores nyhedsbrev.

Bliv en del af vores team

Er du interesseret i at udvide din horisont og blive en del af vores team? Tag et kig på vores karriereside for mere information.

Interesseret?

Lær mere om LED-vækstbelysning ved at læse vores seneste artikler og casestudier.