Forbedring af kvaliteten og succesraten for formering

Kernock Park Plants

Kernock Park Plants,

Storbritannien

Forbedring af kvaliteten og succesraten for formering. LED-belysning vil blive brugt meget mere i fremtiden, det gælder både vores moderplanter og ved formering.

Ikke alene oplever vi en forbedret kvalitet, men jeg kan programmere vores indkøb af stiklinger uden rod med større sikkerhed, velvidende at vi kan levere ungplanter til vores kunder, præcis når de har brug for dem.
– Bruce Harnett, Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants
Kernock Park Plants

Kundens krav

Med et katalog på næsten 1200 sorter, lige fra etårige planter til planter på et tidligt stadie plus yderligere 400 sorter, der er en del af forsøg, er udfordringen at formere alle planter med succes. Produktionsmaterialet kommer fra moderplanterne, fra ungplanterne eller bringes ind som stiklinger uden rod – vævskultur – fra en række kilder eller fra frø.

Den helt rigtige belysning

I 2011 startede der forsøg med LED-belysning – med forskellige lysspektre – på formeringsmateriale. Dette lille forsøg var tilstrækkeligt opmuntrende til, at der blev udført et større forsøg over formeringsbede ved hjælp af 84 % rødt lys fra Philips GreenPower LED-produktionsmoduler. GreenPower LED-produktionsmoduler giver øget kontrol, forbedret og ensartet afgrødekvalitet og energibesparelser på op til 75 %.

Resultaterne var så positive, at det var klart, at der skulle laves flere forsøg. I 2014 blev Philips kontaktet for at få råd om, hvordan man skulle gøre, herunder dets dengang nye GreenPower LED-topbelysningsmoduler. GreenPower LED-topbelysning leverer lysniveauer typisk fra 40-300 μmol/m2/s på en meget effektiv måde og giver betydelige muligheder for at øge produktionen og forbedre afgrødekvaliteten i løbet af året.

Resultaterne med sorter, hvor man ved, at de er svære at formere, var en åbenbaring. Ud over en stærkt forbedret succesrate gik den i nogle tilfælde fra 30 % til 96 %. Rodsætningen var hurtigere, og botrytis-kontrollen var begrænset til kun at kræve én forebyggende spray.

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Produktionsmodulet er udviklet til dyrkning i flere lag i konditionerede miljøer med lidt eller intet dagslys.

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips introducerer en løsning med LED-baseret topbelysning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

Det er en win/win situation

Det er en win/win situation

Teamet

Kernock Park Plants

Avler