Udvid kontrol og kvalitet

Frands Jepsen

Queen

Hinnerup, Danmark

Kontinuerlig systematisk innovation har gjort Queen® til en af verdens bedste avlere af både potte- og udskårne kalanchoer. Deres facilitet omfatter moderne drivhuse til produktion og formering af førsteklasses virusfri planter og kamre til klimaoptimering.

Antallet af knopper steg op til 15 % efter at have installeret LED-topbelysning
– Frands Jepsen, administrerende direktør for mærket Queen
Rodsætningsfase
Drivhus
Kalanchoe

Kundens krav

Siden 1939 har Queen opdrættet kalanchoer for at gøre dem mere kompakte; noget, som kunderne værdsætter. "Vi søger altid efter måder at optimere og fremskynde vores produktionsprocesser på," siger Frands Jepsen. "Vi ville gerne finde en måde at producere vores planter kun med LED-belysning, da varme kan få planterne til at strække sig". Queen ledte efter en måde at reducere plantetemperaturen på for at opnå en mere ensartet kvalitet.

Den helt rigtige belysning

Queen havde med succes brugt Philips LED-belysning i konfigurationer med flere lag siden 2006. Men deres drivhusområde brugte stadig HPS-armaturer, hvilket begrænser fleksibiliteten, øger varme og reducerer vækstrater. Ved at udvide sin LED-belysning til tre dyrkningsstadier i 2017 har Queen fået enorm kontrol over hele sin dyrkningsproces.

I fasen med rodfæstning i flere lag opgraderede Queen sine LED-produktionsmoduler til den anden generation af sin slags for yderligere at optimere kontrol og fleksibilitet. "Kalanchoerne har rigtig godt af LED'ens røde lys", siger Frands Jepsen. "Vi får to til tre dage hurtigere rodfæstning, hvilket er 25 % hurtigere, hele året rundt."

I drivhuset tilføjede Queen GreenPower LED-topbelysning til sin eksisterende HPS-topbelysning til brug i den vegetative kalanchoe-fase, afgrødernes langdagsfase. "LED-topbelysning har givet op til 15 procents stigning i antal knopper", siger Jepsen. "Vi ser også flere sideskud og et større antal knopper på hvert sideskud."

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips lighting introducerede en LED-baseret topbelysningsløsning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

Philips GreenPower LED-produktionsmodul

Det energieffektive LED-produktionsmodul afgiver mindre varme og skaber en mere ensartet lysfordeling, hvilket gør modulet ideelt til konditionerede miljøer.

Kortere tid til markedet

Kortere tid til markedet

Fakta

Segment

Blomsteravl i gartneri

Afgrøde

Kalanchoe

Sted

Hinnerup, Danmark

Løsning

GreenPower LED-topbelysning og GreenPower LED-produktionsmodul

Resultater

• Øget lysniveau med 30 %

• Rodsætning, der sker 2-3 dage hurtigere

• Ensartet produktion hele året