Højere kvalitet og lavere omkostninger takket være LED

Medarbejdere Rudy Raes

Rudy Raes,

Destelbergen, Belgien

Rudy Raes Bloemzaden i Destelbergen er en førende virksomhed inden for produktion og salg af ungplanter (power plugs) fra frø og stiklinger og inden for forbedring af primula. I mellemtiden er Rudy Raes ved roret, og fjerde generation er klar til at tage ansvaret.

Rudy Raes
Philips lighting er ikke kun en sparringspartner, men også en kilde til information.
– Rudy Raes, Ejer Rudy Raes Bloemzaden NV
Rudy Raes

Kundens krav

Raes stræber efter en smuk, fuld afgrøde af høj, ensartet kvalitet. Det kunne ikke længere opnås med den gamle belysning (HPS med et lysniveau på 50 µmol/m²/s). Ud over anlægskvalitet er faktorer som brandsikkerhed, levetid, luftfugtighed og energiforbrug vigtige for Raes.

Den helt rigtige belysning

I januar 2016 blev det besluttet at installere GreenPower LED-topbelysning (65 µmol/m²/s). Denne topbelysning blev installeret på et areal på 4.000 m². Lamperne afgiver ensartet lysfordeling, og modulerne (High Output modul DR/W LB) kan tændes og slukkes separat.

"Ensartetheden og kvaliteten af vores afgrøder er blevet væsentligt forbedret. Det er den måde, LED'er giver bedre roddannelse på", ifølge Raes. På grund af det højere lysniveau og lysets bedre ensartethed er afgrøden stærkere, fyldigere og mere kompakt.

Produktionen er mindst lige så vigtig som kvaliteten af afgrøden. Den er også steget takket være LED'erne. Energiomkostningerne er også faldet. ''Vi er meget tilfredse,'' siger Raes. ''Vi får endnu bedre resultater end forventet!''

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips introducerer en løsning med LED-baseret topbelysning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

Høj og ensartet kvalitet

Høj og ensartet kvalitet

Fakta

Sektor

Blomsteravl i gartneri

Afgrøde

Ungplanter, et- og flerårige planter fra frø og stiklinger

Sted

Destelbergen, Belgien

Løsning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Resultater

Høj, ensartet kvalitet af afgrøderne, lavere energiforbrug og højere produktionsmængder.