Ben van den Beuken

Siberia BV, Maasbree, Holland

Siberia BV er en innovativ virksomhed, der dyrker drivhusgrøntsager i Maasbree. Den blev etableret i begyndelsen af 2016 af Peter van Dijck og Luc Willemssen, som også ejer Van Dijck Groenteproducties, en af de største leverandører af bladgrønt til detail- og forarbejdningsindustrien i Holland, hvor dyrkningen sker udendørs.

GreenPower LED-topbelysning i Siberias drivhus
Salaten vokser endnu hurtigere, end jeg havde forventet
– Ben van den Beuken
Siberia BV

Kundens krav

Da de begyndte at bygge Siberia BV-faciliteterne, var Van Dijck og Willemssen dedikerede i forhold til at skabe et effektivt og miljøvenligt drivhus. Siberia BV's 9 hektar store drivhus skal bruges til at dyrke salat og bladgrønt. Udfordringen var at imødekomme den stigende efterspørgsel efter friske råvarer i vinterperioden.

Den helt rigtige belysning

Medejerne overvejede først at bruge HPS-belysning (high pressure sodium), men Philips foreslog at bruge LED i stedet. Med LED-lys kan avlerne skifte til højere lysniveauer, som virkelig er nødvendige for at dyrke salat, og de kan producere mere om vinteren. LED-lys producerer også mindre strålevarme, så der er færre kvalitetsproblemer med spidsforbrænding og inkonsekvent vækst.

topbelysning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Philips lighting introducerede en LED-baseret topbelysningsløsning til drivhusavlere, der er nem at installere og uden behov for vandkølingssystemer.

Hurtigere vækst, højere kvalitet, tungere og mere ensartede planter året rundt

Hurtigere vækst, højere kvalitet, tungere og mere ensartede planter året rundt

Fakta

Segment

Grøntsager

Afgrøde

Salat og bladgrønt

Sted

Maasbree, Holland

Løsning

Philips GreenPower LED-topbelysning

Resultater

Meget hurtigere vækst med LED-lys end på åben mark, højere kvalitet, tungere og mere ensartede planter

Relaterede cases

Wim Peters Kwekerijen

Peters valgte at fordoble LED-belysningen med en ny hybrid belysningsinstallation, der kombinerer Philips GreenPower LED-mellembelysning med HPS.